GOEDE DOELEN

We roeien niet alleen voor onszelf.

Sterker nog, we roeien meer en harder voor die kinderen die het niet zo goed hebben getroffen. We willen hen in de spotlights zetten door de aandacht te vestigen op onze twee goede doelen: Het Vergeten Kind en het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Een van onze grootste uitdagingen is om na de race aan beide doelen een zo groot mogelijk bedrag over te maken.

Help je mee?

Doneer of neem eens een kijkje op onze sponsorpagina!

Een van de redenen voor ons om deze uitdaging aan te gaan is om uit te vinden of we de juiste wegen bewandelen of dat er toch iets moet veranderen in ons leven. Wij hebben het voorrecht dat we dingen kunnen veranderen als we dat echt willen. Voor heel veel kinderen geldt dat niet. Verwaarloosd of mishandeld. Gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt onzeker, bang en boos.


We roeien voor deze kinderen, door Het Vergeten Kind als een van onze goede doelen te kiezen. Deze organisatie vecht voor een stabiele, liefdevolle omgeving, waar kinderen zich op een goede en veilige manier kunnen ontwikkelen. Ze positieve ervaringen meegeven met echte aandacht, zodat ze zich gezien voelen en op die manier hun zelfvertrouwen weer een beetje terugkrijgen. Iets waar niemand zonder kan…

We vinden daarnaast ook dat kinderen de kans moeten krijgen om zich op een culturele of sportieve manier te kunnen ontwikkelen. Bezig zijn met sport of cultuur helpt een kind om zich optimaal te kunnen ontwikkelen op fysiek, mentaal en sociaal vlak. In Nederland is dit voor 1 op de 11 kinderen helaas niet mogelijk, simpelweg om het feit dat ouders het zich niet kunnen veroorloven. Kinderen die niet kunnen deelnemen aan zulke activiteiten, hebben niet dezelfde kansen die zo vanzelfsprekend zijn voor hun leeftijdsgenootjes.

Ons tweede goede doel is daarom het Jeugdfonds Sport & Cultuur, omdat alle kinderen ervan moeten kunnen dromen om de nieuwe Messi of Beyonce te worden…